HTML

Csilla origami dekoráció

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ, ORIGAMI TECHNIKÁVAL KÉSZÜLT, AJÁNDÉK ÉS DEKORÁCIÓS TÁRGYAK ESEMÉNYEK, RENDEZVÉNYEK (ESKÜVŐ,SZÜLETÉSNAP STB.) SZEBBÉ TÉTELÉRE. www.csillaorigamidekoracio.com

alazart_webcim_teli_hatter.png

Állandó oldalak

Sziasztok !

Írtam Nektek,hogy sajnos nem lehetek ott az Origami találkozón,de örülök,hogy mégis találtam róla híreket amiket megosztok Veletek is.

A Mezőberényben található Orlai Petrics Soma Kulturális Központ ad otthont a XXV. Országos és Nemzetközi Origami Találkozónak. Az intézmény igazgató-helyettese, Fábián Zsolt szerint a japánból importált origami, kreatív kézműves hobbinak tekintendő. Csodálatos látni, ahogyan a sík papírból életre kel egy térbeli figura – mondta.

Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás

Origami - sík papírból térbeli figura
(Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás)

A főszervező negyed évszázada foglalkozik origamival, több kiadványa is megjelent a témában. A leginkább arra büszke, hogy 1995-ben, a hirosimai atomtámadás 50. évfordulójára 40 ezer papírdarut sikerült összegyűjteni, amit a béke jelképeként eljuttattak Japán akkori, magyarországi nagykövetének.

Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás

Fábián Zsolt negyed évszázada foglalkozik origamival
(Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás)

A mezőberényi találkozó díszvendége egy olasz matematikatanár, Paolo Bascetta, aki már többször járt Magyarországon, s nagyon jó hangulatú foglalkozásokat, előadásokat tartott. A tematikus program résztvevői között a hazai pályán mozgó hajtogatók és az olasz mester mellett francia, lengyel, német és román érdeklődők is megtalálhatók.

Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás

Szőnyi Adrián fiatal kora ellenére immár 20 éve készít különféle formákat
(Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás)

Szőnyi Adrián, békéscsabai születésű, Budapesten gépészmérnökként tevékenykedő origami-fan fiatal kora ellenére immár 20 éve készít különféle formákat. Kedvenc témája a természet, nagyon szeret különféle állatokat, mozgás közben megformálni. A figurákat maga találja ki, de mint mondta: egyazon alakzatot sosem készíti el kétszer ugyanúgy. Nagycsoportos óvodásként találkozott először az origamival, a hobbi azóta nem ereszti. A 26 éves, tervező mérnökként dolgozó fiatalember szerint erős kapcsolat van a szabadidőben végzett tevékenysége és a hivatása között. A modellt előre elképzeli, megtervezi hogyan osztja el a papírt, s azt is kigondolja, hogy milyen lépéseket fog alkalmazni a megvalósítás során.

Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás

A találkozó díszvendége Paolo Bascetta
(Fotó: BékésIfi.hu - Drienyovszki Tamás)

A papírhajtogatás művészetében különböző iskolák, stílusok, technikák léteznek. Példaként említhető, hogy a mechanizmusok a mozgó alakzatokra koncentrálnak, a tesszallációknál pedig a hajtások pontosságára, a geometriára koncentrálnak az alkotók. A szombaton és vasárnap (augusztus 9. és 10.) csúcsra érő programsorban azok is megtalálhatják a számításukat, akik laikus érdeklődőként vetődnek el az Orlai Petrics Soma Kulturális Központba.

Forrás:http://bekesifi.hu/magazin-3256.html


Címkék: Kiállítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaorigamideko.blog.hu/api/trackback/id/tr976592427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása